Mérnöki szolgáltatások
E-Ügyintézés

 


A mai építőipar teljes folyamatának ügyintézése kizárólagosan elektronikusan történik. A Cég teljeskörű szolgáltatást nyújt az elektronikus ügyintézés folyamatában, kezdve már az előkészítés/tervezés fázisától, az engedélyeztetésen keresztül (ÉTDR rendszer) egészen a kivitelezés (e-napló) befejezéséig.

Az E-rendszerekbe Ügyfélkapus azonosítóval lehet belépni, melyet Okmányirodákban (Kormányablakokban) lehet igényelni.

A különféle engedélyeket az ÉTDR rendszeren keresztül lehet lebonyolítani, a kivitelezés pedig a két főcsoport szerinti (általános építmények és sajátos építmények) e-napló alkalmazás segítségével követhető nyomon, de akár azt, hogy a település szerint melyik illetékes hatóság vagy egy adott ingatlan milyen védettség alatt áll illetve milyen a terület közműellátottsága, is ellenőrizni tudjuk.


E-Ügyintézés keretein belül többek között az alábbi rendszerek állnak rendelkezésre:


 • ÉTDR
  Építésügyi hatósági engedélyezési eljárást támogató elektronikus dokumentációs rendszer, amely a hatósági engedélyezési eljárásokban lehetővé teszi az elektronikus kérelem- és tervbeadást, valamint az elektronikus ügykezelést.

 • e-napló
  Olyan elektronikus alkalmazás, amely lehetővé teszi az építőipari kivitelezési folyamat teljes felügyeletét, az építési napló vezetését és az arra jogosultak számára a hozzáférést. Biztosítja a beruházásra vonatkozó kivitelezési adatoknak a nyilvántartásba kerülését.

 • e-közmű
  Az e-közmű alkalmazás az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013 (VIII.29) kormányrendelet alapján megvalósuló tájékoztató rendszer.

 • e-tanúsítás
  A 2013-tól készülő, „hitelesített” energiatanúsítványok feltöltésére szolgáló alkalmazás. Az e-tanúsítás lehetőséget nyújt az elkészült energetikai tanúsítványok lekérdezésére, valamint a tanúsító szakemberek számára a tanúsítványok rögzítésére.

 • védett ingatlanok
  A védet ingatlanok, örökségi értékek (műemlékek, régészeti lelőhelyek) lekérdezésére szolgáló rendszer.

 • keresés helyrajzi szám szerint
  A Huntékából és az építési engedélyek adatállományából lekérdezést biztosító, adott helyrajzi számhoz és/vagy településhez adatokat, dokumentumokat hozzárendelő elektronikus alkalmazás.

 • illetékes hatóságok
  Az alkalmazás segítségével – a település megadását követően – a területileg illetékes építésügyi hatóságok listáját lehet lekérdezni.